fredag 4 januari 2008

Ett Nyckelskåps start
Ett Nyckelskåps start har jag valt att kalla mitt första inlägg i denna blogg. Slöjd i verkstaden kommer ta mer er in i skaparnas värld.
Jag sitter ofta och tänker på hur mycket jobb det är innan ett alster kommer så långt som till försäljning. Och inte är det mindre jobb med ett nyckelskåp precis. Jag är av den typen att allt ska se bra ut när det är klart, och det är nog en bra egenskap jag har.

Tänk er sittande i ett hobbyrum eller på en verkstad där du får ett nyckelskåp i dina händer. Ja hur ska du gå till väga för att få det bästa resultatet som du kanske ser framför dig. Om man ska gå till mig så ser jag alltid hur det ser ut när det är klart. Men kära vänner det är ju lång väg dit.


Nu börjar vi. Nyckelskåpet är framför händerna. Burken med vattenbaserat lack står intill. Först börjar jag med att lacka skåpet och låta det tork. Slipar det med en putsduk som är min kära vän. Om jag bestämt mig för att ha en bottenfärg så är det dags att måla hela skåpet både invändigt som utvändigt. Räcker det med en gång tror ni ? -NEJ då här slarvas det inte det kan bli både två och tre omgångar beroende vilken färg jag valt.

Åter dags för torkning. Nu kommer det roliga att måla motivet, även det förbestämt. Så fram med en fin pensel och så är man igång. Det tar längre tid än vad man tror att måla ett nyckelskåp. Ja då var man klar då eller ? -NÄ ni inte nu, vad är ni för slarver som inte tänker slutlacka nyckelskåpet. Tänk på att det slits var gång någon är där och öppnar och stänger det.

Ja så här går det till för ett nyckelskåps start.


Inga kommentarer: