onsdag 27 februari 2008

Att skapa handgjorda kort


Så fascinerande det är att se på någon som har skaparglädje. Att skapa handgjorda kort är det många som sitter hemma och tillbringar sin tid med. Det finns så mycket man kan ta till för att just tillverka ett kort.

Tänk alla dessa kulörer som finns på syrafritt papper. -Ja det är bäst att använda när man ska sätta sig och göra ett kort eller fler. För oftast så är det så svårt att sluta när man väl har kommit igång. Visst är det så.

Sax eller en vass kniv är ett bra verktyg när man ska göra kort. Färgpennor och små skumgummikuddar för att få höjd på kortet är också bra att ha till hands. Lite lim för att få fast det man tänkt dekorera med.

Många kort har fina detaljer som är guld eller silverfärgade. Hur har det då kommit dit på pappret? Hallå det fattar ni väl det är inte så svårt antingen tar man en pensel och målar den detalj man vill ha i guld eller silver. Men det finns även pennor som man kan använda.

Kan man dekorera ett kort på något annat sätt? -Visst kan man det. Det är ju bara fantasin som får spela in och då kan man både använda tygblommor, spetsar och andra fina detaljer som passar in på just det kortet man skapat. Så går det till att sätta en egen prägel på ett kort. Låter det svårt? jag som i vanliga fall inte tillverkar kort tycker det låter väldigt spännande men jag håller mig till mina handmålade trä alster och virkningen.


Jeanette

Inga kommentarer: