tisdag 23 februari 2010

Saltstenslampor





Vad är en saltstenslampa? Saltkristaller som bildades för ungefär 250 miljoner år sedan. De bryts i gruvor på ca 600-1000 meters djup. Oj så långt ner för att få tag på dessa fina kristaller. Ja så är det.

Varje lampa är handkluven vilket gör att varje lampa är unik i sin form. En del mindre och en del större. Lamporna ger inte bara behagligt stämningsfull belysning den har även stort värde för våran inomhusmiljö-de nämligen minus-joniserar luften.
Mesta tiden är vi inomhus. Våran hälsa är beroende av luften som vi andas. Det måste finnas balans mellan plus och minus joner.

Tv, dataskärmar, elektriska element, micro, luftkonditionering mm är källor till överflöd av plus joner som kan orsaka stress, dålig koncentrationsförmåga och sömnlöshet. För att få balans och neutralisera luft ska man berika den med minus joner. Saltstenslampor är därför bra källa till den balansen. Bäst effekt ger lampan när den är tänd.

Den fungerar som luftrenare och dess verkan kan jämföra med luften som blir efter ett åskväder. Saltstenslampor ger nyttig inflytande även på våra krukväxter.

Färg på lampor skapar olika ljuseffekter och ger olika upplevelser. De som lyser orange är avstressande, lugnar ner och ger tillbaka livsglädje samt kreativitet.
Får man tag på en lampa som lyser med vitt sken så förbättrar den koncentrationsförmågan och minskar spänningar. Datarummet är en bra placering för en sådan lampa.

Så njut av lampan och må så gott. Vi som nu haft en ett tag känner oss lugnare och så är den ju så vacker att titta på med sitt starka orange sken.

Inga kommentarer: